18.08.2018, Cumartesi Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KARDIYOLOJI
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 354 : merhabalar geçen kıştan beri soğukta şiddetlenen tırnaklarımda dudaklarımda morarmalar olyor.ekg temiz çıktı fakat bu bir dolaşım bozukluğu değil dediler ama üşümelerim devam ediyor kısaca neden kaynaklanabilir başka ve tedavi yöntemleri nelerdir cevaplarsanız sevinirim birde ben küçükken beta mikrobu vardi boğazımda onla ilgili olabilir mi ayrıca kabızlık sorunum olduğundan çok kepek çavdar türevi besin tüketmenin bir zararı olurmu sevgiler....

    Rumuz : clarıeCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : Şikayetinizi bir dahiliye uzmanı ile görüşmenizi öneririm.


    Soru 353 : Tarih Troid1 Test FT3 (pg/ml) FrT4 (ng/dl) TSH (uIU/ml) 30.01.2002 9,81 3,56 under range 08.03.2002 4,68 1,50 under range 12.04.2002 4,46 2,08 0,20 Normal Aralık 2,30 - 4,20 0,89 - 1,80 0,35 - 5,50 Merhabalar; Umarım iyisinizdir ve sağlığınız yerindedir. Çünkü bu yıl o kadar sağlık sorunlarıyla uğraştık ki sağlığımızın önemini iyice anlamış bulunmaktayım. Yukarıdaki tablodan da gördüğünüz üzere hanımın şu ana kadar olan tüm sonuçlarını en son yaptırdığımız(12.04.2002) da dahil olmak üzere sana gönderiyorum.Gördüğüm kadarıyla düşüş eğilimi biraz yavaşlamış gibi.Tahminimce o da hanımın hamile olduğunu öğrenmemizden sonra ilaç alım sayısını düşürmemizden kaynaklanıyor.Geçen ay boyunca sabah ve aksam birer tane propciyll ve günde yarım adet dideral aldı. Hamilelik de fena gitmiyor doktorun dediğine göre(3 aylık).Başlangıçta ilk iki ay içinde düşük olmasından şüpheleniyordu ama şu anda ultrason ile yaptığı kontrollerde herşeyin normal seyrinde devam ettiğini söylüyor. Ben ise ona, ilaç kullanımından dolayı oluşması muhtemel en ufak bir riskde, cocuğu aldırmayı göze alabilecegimizi söyledim. O ise, her hamilelikteki riskin bizim bebek içinde gecerli oldugunu ve zaten hamileliğin 4.ayındaki karma testlerle herhangi bir genetik rahatsızlıgın tesbit edilebileceğini bahsetti. Uygun bir zamanınızda yukarıdaki sonuçları bana yorumlayıp yazabilirseniz cok sevinirim.Çok selamlar..

    Rumuz : aliCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : Bu konu hakkında dahiliye uzmanlarından bilgi almanız daha doğru olur.


    Soru 352 : bizim 17 günlük bir erkek bebeğimiz var .Doktoru kalbinde delik olabileceğini ve ekosunu çektirmemizi istedi.Eğer delik varsa ne yapılabilir?Tehlikelimidir?Kalp delikliğinin Belirtileri neler olur?

    Rumuz : çiçekCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : Bebeklerde her iki atrium arasında normalde de delik vardır.Bunun 2 yaşına kadar kendiliğinden herhangi bir müdahale yapmadanda kapanması gerekir.Çocuk hekiminizle takiplerinizi yaptırmanız yararınıza.


    Soru 351 : bir akşam saat 23.30 civarında 2-3 defa barfiks çekerek sanırım kendimi biraz zorladım ama kalp atışlarımda bir anormallik hissetmedim yarım saat sonra hızlı bir şekilde bir sigara içtim ve yatağa yattığım an kalbim sanki kabardı "bloup" diye bir ses geldi (hani tencere de bir yemek kaynarken kapağı kapalı olunca kapağı hoplatırya onun gibi) sonra hafif bir yanma hissetim ama hiç ağrı veya nefes darlığı falan hissetmedim, daha sonra kalp atışlarım düzensizleşmeye başladı normal ritminde giderken hiç beklenmedik bir anda önce kuvvetli bir şekilde atıyor sonra biraz bekleyip atması gereken zamanda atıyordu bu böyle azalarak 3-4 saat sürdü ve bu süre boyunca bana sadece huzursuzluk hissi verdi hiç bir ağrı hissetmedim daha sonra zor da olsa uyudum sabah kalktığımda hissedebildiğim kadarıyla normale döndü bir daha böyle bir şey yaşamadım aradan bir ay geçti şuan bir sorunum yok o gün bana ne olmuş olabilir ? çok teşşekkür ederim iyi çalışmalar..

    Rumuz : freeCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : Kardiyoloji poliklinine müracaat ediniz,ritim bozukluğu nedenleri araştırılabilir.


    Soru 350 : Selam, 98 yilinda tesadufen yaptirmis oldugum kollestrol tahliilerim yuksek geldi. Total kolestrol 220 HDL 50 LDL 126 Trigliserit 221 Bundan sonrasinda yumurtayi haftada 1-2 ye indirdim, salam-sucuk turlerini kahvalti listemden cikardim, sigarayi biraktim, yuruyuse basladim. O zamanda sikayetim yoktu simdide yok. Sadece bir lab. gidip total ve trigliserit baktirmam yeterlimi, yoksa once bir dr.a mi gitmeliyim. Hangi bolume gitmem gerekir. Tesekkurler

    Rumuz : belemirCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : Kardiyoloji polikliniğine başvurarak tetkiklerinizi yaptırabilir vesonuçları bizlerle konuşabilirsiniz.Hayat tarzınızda yapmış olduğunuz değişiklikler şikayetiniz açısından çok olumlu.


    Soru 349 : Merhaba. Uzunca bir süredir nefes darlığı, sol kol, bacak ve göğüs ağrısı, çene ve sırt ağrısı, göğüste sıkışma, kollarda güçsüzlük, ellerde titreme gibi şikayetlerim var. Bu nedenle iki kez kardiyoloğa gittim. Fiziksel muayene, efor testi, eko, ekg ve kan tahlilleri yapıldı. Dikkate değer bir sorun blunmadı. Göğüs hastalıkları, romatoloji ve nörolojideki bulgular da yukarıdakinden farklı değildi. Sol kola ilişkin röntgen filmlerine göre de bir sorun görünmüyor. Psikolog (halen devam ediyorum) ilaç vermeye değer bir sorun görmedi. Ancak şikayetlerim devam ediyor. Kendimi oldukça çaresiz hissediyorum. Önerileriniz benim için son derece önemli. Teşekkürler.

    Rumuz : ErdemCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : KARDİYOLOG KALBİNİZDE BİR PROBLEM BULMADIĞINA GÖRE DİKKATE DEĞER BİR KALP RAHATSIZLIĞINIZ YOK BENCE BU KONUDA SİZE EN ÇOK YARDIMCI OLACAK PSİKİATRİ DOKTORU SAYGILAR


    Soru 348 : Merhaba. Ben 31 yaşında bayanım.Bundan iki yıl önce eko çekilmişti. Eko sonucunda Mitral kapakta gevşeklik olduğu söylendi. Bir daha kontrola gitmedim. Herhangi bir ilaca da gerek duyulmadı. Öğrenmek istediğim bunun ne derece önemli olduğu. İlerlemesi ve kalp yetmezliğine dönmesi mümkün mü?Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkür ederim.

    Rumuz : filizCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : MİTRAL KAPAKATA YETMEZLİK DERECESİNİ BELİRTMENİZ GEREKİR EĞER I. DERECE VEYA YOKSA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL


    Soru 347 : merhaba ben17 yasındayım 1 sene önceyüksek tansiyon hastası oldugum anlasıldı.tansiyonum16 -10 a kadar yükseliyor su anda hastalıgın sebebi araştırılıyor.daha önce bir sonuca ulasılamamıştı.son tahlillerde kollestrolümün yüksek oldugu anlasıldı düsürmek için ne yapabileceğim konusunda ve yüksek tansiyon hakkın da bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    Rumuz : aybalaCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : YÜKSEK TANSİYONUN SİZİN YAŞINIZDA BİR HASTA İÇİN ARAŞTIRIMASI GEREKEN BİR KONU ONUN İÇİN BU KONUDA DENEYİMLİ BİR KLİNİĞE BAŞVURMANIZ UYGUN OLUR


    Soru 346 : sol kolumun tamamında sürekli bir ağrı var sebebi ne olabilir

    Rumuz : umitCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : KAS VEYA BOYUNDAN KAYNAKLANABİLİR


    Soru 345 : KALBİMDE İKİ, ÜÇ SAAT ARA İLE ÇARPINTI OLUYOR. AYRICA BU SIRADA HAFİF BİR KAS AĞRISI HİSSEDİYORUM. BU DURUMDA BİR PROBLEM VARMI EĞER VARSA NE YAPMALIYIM. İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    Rumuz : BÜLENTCevap Tarihi : 03.08.2002

    Cevap : CEVAPTA GECİKTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM SİZİN BAHSETTİĞİNİZ FİZYOLOJİK BİR ÇARPINTI HERKESTE BU TİP ÇARPINTILAR OLABİLİR BENCE TEDAVİ GEREKTİRMEZ SAYGILARIMLA


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 19 Adet
    Sayfa No :   1 2
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr