03.02.2023, Cuma Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
ESTETIK
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 470 : Botoks yaptırmak istiyorum, herhangi bir yan tesiri varmı, birkere yaptırdıktan sonra vazgeçilebilirmi?

    Rumuz : gülümseCevap Tarihi : 05.02.2003

    Cevap : gülümse merhaba. Tüm müdahalelerin yan etki potansiyelleri vardır. Botoks uygulaması için de bu sözkonusudur. Ancak Botoks 'un yan etkileri hafif ve geçicidir. Mutlaka hekimler ve hatta bu konu da eğitimi olan plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. ( Botoks tıpta estetik amaç dışında da kullanılmaktadır. Bunu elbette ilgili hekimler yapmalıdırlar.)Botoks'un etkileri de sınırlı ve süreyle kayıtlıdır. Dolayısıyla siz isteseniz de istemeseniz de 3-6 ay sonra etkisi ortadan kalkacaktır. Ayrıntılı bilgi için sitemizin soru cevap bölümünden yararlanabilirsiniz. Hoşçakalın.


    Soru 469 : ben (6) altı yaşında geçirdiğim bir salın cak kazasında parmağım koptu.yani şu parmağım yerinde ama biraz yamuk ve küçükbunun için bana ne yapmamı öneriyorsunuz.

    Rumuz : bebişCevap Tarihi : 04.02.2003

    Cevap : bebiş merhaba. Önce geçmiş olsun. Bu tür durumlarda problemi tam anlayabilmek için muayene şarttır. Bu sebeple önerim, el cerrahisiyle yakından ilgilenen bir plastik cerrah ya da ortopediste başvurman şeklinde olacak. Yapılabilecek şeyler sınırlı olabilir. Ancak yine de göstermekte fayda var. Kolay gelsin. Hoşçakal.


    Soru 465 : merhaba ben burun estetiği yaptırmak istiyorum ankrada nerde yaptırabilirim .birde tam olarak fiyatı nedir teşekkürler

    Rumuz : fundaCevap Tarihi : 29.01.2003

    Cevap : funda merhaba. Herkese açık bir ortamda bir hekim ya da hastane ismi vermem doğru olmaz. Sana şunu öneririm: Mutlaka bir plastik cerraha ameliyatını yaptır. Çünkü plastik cerrah olmayanlar da bu ameliyatları yapmaya çalışıyorlar. Hastaneyi değil hekimini iyi seç. Uygun hekim uygun hastaneyi belirleyecektir. Operasyon öncesi hekiminle, aklındaki tüm soruları konuş. Sanırım sayfamızdaki konuyla ilgili yazıyı okumuşsundur. Ben Ankara dışındayım. Yardımcı olmamı istersen tbyavuz@hotmail.com adresine yazabilirsin. Maliyet geniş bir aralıkta değişiyor. Burada bahsetmem uygun olmayabilir. Hoşçakal.


    Soru 464 : bundan üç sene önce sol gözümün hemen altından başlayan ve burnun dibinden burunun ucuna kadar gelen yaklaşık 5 santimlik alana dikiş atıldı rahatsız olduğum bu dikiş izinin giderilmesi mümkünmüdür böyle bir operasyonun maliyeti ortalama nedir teşekkür ederim

    Rumuz : dharmaCevap Tarihi : 29.01.2003

    Cevap : dharma merhaba. Dikiş izlerinin giderilmesi estetik plastik cerrahinin önemli konularındandır. Çoğu zaman başarılı müdahaleler yapılabilmektedir. Ancak izlerin tamamen yokedilmesi her zaman mümkün olmayabilir. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar tek başına ya da birden fazla yöntemin kombine edilmesi yoluyla uygulanabilir. Uygun yöntem bir plastik cerrah ile yapacağınız görüşme ile öğrenilebilir. Maliyet konusu da ancak bundan sonra konuşulabilir. Benim yardım etmemi istersen yeniden yazabilirsin. Geçmiş olsun.


    Soru 458 : botoks hakkında bilgi almak istiyorum nasıl yöntem uygulanıyor.yanak,göz çevresi ve alına uygulanırsa maliyeti ne olu aydınlatırsanız sevinirim. saygılar

    Rumuz : HATUNCevap Tarihi : 24.12.2002

    Cevap : HATUN merhaba. Piyasa adıyla BOTOX olarak anılan ürün günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılır olmuştur. Estetik cerrahi açısından yüzdeki kırışıklıkların tedavisi ya da kaş kaldırma amaçlı kullanılmaktadır. Kırışıklıkların çoğu altlarında bulunan kasların fonksiyonlarıyla bağlantılı olarak oluşurlar. Botox bu kasları geçici olarak işlev dışı tutar. Ve bu yolla kırışıklık giderme tedavisinde kullanılır. Kaş kaldırmadaki etkinlik ise kaşı aşağıya çeken kasın bir bölümünü kullanım dışı tutmakla gerçekleşir. Yüzde kırışıklık giderme amacıyla daha çok alın, göz çevresi ve burun köküne uygulanır. Yanak mutad uygulama alanı değildir. Uygulama hastalar açısından oldukça kolay olup ağrısızdır. İnternet ortamında prensip olarak maliyet konusunda konuşmayı uygun bulmadığımdan cevap veremiyorum. Üzgünüm. Selamlar.


    Soru 446 : kadınlarda saç dökülmesinin genetik kaynaklı odduğuna dair teşhis tam olarak nasıl konulur.bu konuda hangi testler teşhis için yapılmalı.kadınlarda bunun tedavisi imkan dahilinde midir?

    Rumuz : şenayCevap Tarihi : 01.12.2002

    Cevap : Bayan Şenay merhaba. Sorunuz kısa ama cevabı uzun. Özetlemeye çalışayım: Saç dökülmesi günde 75-100 arasında olursa bu normal kabul edilebilir. Bunun üzeri sağlıksızdır. Saç dökülmesinin sebepleri çok fazladır. Bazıları ilaç tedavisi ile düzeltilebilirken bazıları da kalıcıdır. Sebepler erkek ve kadında farklı olabilir. Genetik erkek tipi saç dökülmesinin sebepleri arasında daha çok yer tutar. Net tanı için belirgin bir tahlil yoktur. Yakın aile öykünüz önemlidir. Diğer saç dökülme sebepleri tetkiklerle tesbit edilemezse genetik kökene yönelinebilinir. Kalıcı kellik kadınlarda nadir görülen bir durumdur. Bayanların asıl rahatsız oldukları durum saçların dökülmesinden değil incelmesinden kaynaklanan seyrelmedir. Kellik tedavisi erkeklerde kadınlara oranla daha başarılıdır. Mesela saç ekimi kadınlarda her durumda tercih edilmez. Başarı şansı da daha düşüktür. Sizin durumunuz ayrıntılı bir muayeneden sonra değerlendirilmelidir. Bir cildiye uzmanı ya da plastik cerrahla görüşmenizi öneririm.


    Soru 445 : sağ gözümde görme bozukluğu ve kayma war.17 senedir gözlük kullanıyorum.fakat lens kullanmayı düşünüyom.numaralı lensler olduğunu biliyom.fakat bilmediğim gözümde kayma olduğu için lenste gözlük gibi etki yapabilirmi yani lens gözbebeğinin üstüne gelmesi lazım we de gözde kayma olduğu için lens gözü düzeltebiliyomu?ve renk seçeneğim olabiliyomu? teşekkürler

    Rumuz : aliCevap Tarihi : 01.12.2002

    Cevap : Sevgili Ali merhaba. Geçmiş olsun. Sanırım sen de sorunu yanlış adrese gönderdin. Bir göz doktoru sana daha iyi yardımcı olacaktır. Şifa dileklerimle...


    Soru 444 : 8 yıldır boyun ve sırt bölgemde sürekli ağrılar çekiyorum.doktorlar fibromiyalji diye adlandırdı. fakat çeşitli fizik tedavi uygulamaları yapıldı ve egzersizler verildi fakat çok az bir rahatlama oldu .fizik tedavilerin sürdüğü dönemlerde kısmen kendimi daha rahat hissettim.ama gerçek manada iyileşme olmadı.akapuntur hariç tüm fizik tedavi yöntemleri uygulandı.( elektro şok,ultrason,masaj vb. acaba bu hastalığın başka bir tedavi yöntemi var mı? yada aynı fizik tedavilerle kısmi rahatlama yı devam mı ettireceğim. saygılar sunarım.

    Rumuz : memili41Cevap Tarihi : 01.12.2002

    Cevap : Memili41 merhaba. Üzgünüm ama alanım dışı sorunuza ben cevap veremeyeceğim. Fizik tedavi doktorunuzla görüşmeye devam ediniz. Umarım sorununuz çözülür. Geçmiş olsun.


    Soru 443 : merhaba sorum 11 yaşında geçirdiğim trafik kazasında sol bacağımda 50 dikişlik bir yara izi kaldı estetik olmama rağmen hala iz kaldı birde kazadan dolayı sinirlerin kesilmesi sonucu sol ayak bileği hareketi kısıtlandı yürürken topallama felan yok ama yere ayak üstü çöktüğümde sol ayak bileğindeki gerilme sonucu sol ayak topuğum yere değmiyor.doktora gittiğimde çok zor bir ameliyat olduğunu söyledi ama askerlik muayenemde ise doktorlar basit bir ameliyatla bu sorunun giderilebileceği söylendi bu sorunu estetik ameliyatla düzeltmem mümkünmü..sevgiler

    Rumuz : frekansCevap Tarihi : 01.12.2002

    Cevap : Frekans merhaba. Dikiş izlerini tamamen yok etmek her zaman mümkün olmuyor. Ama çeştli seçenkler kullanılarak sizi mutlu edecek bir sonuca ulaşılabilir. Bunun için mutlaka bir plastik cerraha muayene olmalısınız. Ayak bileği hareketinin kısıtlılığı sadace yumuşak doku ( deri, deri altı vb.) gerginliğine bağlı ise bunu düzeltmek mümkündür. Anca kazaya bağlı sinir tahribi veya eklem harabiyeti sonucu oluşmuşsa sonuç o kadar yüz güldürücü olmayabilir. Bunu anlamanın yolu muayeneden geçiyor. Size yardımcı olunabileceğini umuyorum. Geçmiş olsun.


    Soru 442 : merhaba, ben 2 yaşındaki çocugumun sol ayak bilegine haşlanma yoluyla yanık var (sol ayak sıcak suya girip çıktı) Hemen sogutma yapıp Devlet hastanesi acil bölümüne götürdüm. ayağının üst derileri soyuldu parmak uclarındakı derilere dokunmadılar.Sanırım 2. derece bir yanık. Fusudin İntertulle denen bir sargı beziyle sardılar acilde, her gun bu sekilde pasuman yapıp sarcagız dediler 2 gün gittim cocuk pasuman sırasında çok acı cekiyordu. yine içim rahat etmedi sordum sorusturdum genel cerahi bölümüne göster dediler. genel cerrah da çocuk olduğu için çocuk cerrahisine sevk etti. Çocuk Cerrahisinin özel muayenehasine gittim. Uyguladıgı tedavi eski sargıyı acıp furacin merhemi yanıkların üzerine sürüp tekrar sarmak ve 5 gun kalsın dedi. Ama cocukta agrı sızı zaman zaman oluyor Gerci novalgin surup ve duocid antibiyotik de kullanıyoruz ama Acaba uygulana tedavi dogru mu sizce? Benim tasam acaba ayagında iyileşme oldugu zaman eskisi gibi normal olurmu yoksa ayak parmaklarında falan gerdirme şekil bozukluğu yada rahatsız edici kalıcı bir arıza bırakırmı bu konuda ne yapabilirim en dogru uygulama ne olmalı hangi bölüme basvurmalıyım.

    Rumuz : hozdemirCevap Tarihi : 01.12.2002

    Cevap : Bay hozdemir öncelikle geçmiş olsun. Yanığın erken tedavisi hakkında sormuşsunuz. Ben zamanında cevaplayamadığım için ilk tedavi hakkında size yardımcı olamamış oldum. Özür dilerim. Bahsettiğiniz tedaviler arasında çok fark yok aslında. Yaranın durumuna göre herikisi de seçilebilir. Zaten ilk tedavide kullanılan pansuman malzemesi ikincide kullanılan ilacın gazlı beze emdirilmesi yoluyla yapılmış hazır bir örtücüdür. Ancak biz çok nadir durumlarda pansumanı 5 gün gibi uzun bir süre değiştirmeden bırakırız. İyileşme sonrası kalacak iz yanığın derinliği ve tedavinin başarısına bağlıdır. Şu anki durumu umarım iyidir ancak 2. derece de olsa bazen kötü görünüm ve çekinti-kasıntı kalabilmektedir. Eğer böyle ise bir plastik cerrahla görüşmenizi öneririm. Hoşçakalın.


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 44 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr