15.06.2024, Cumartesi Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 739 : Merhaba, Daha önce(701) bu konuda size yazmıştım. Şimdi raporu aldığım için daha detaylı bilgi verebileceğim. Smear roporunda tanıbölümünde kronik servisit, pap test yazıyor. Yalnız Daha önce büyük harflerle not düşülmüş. ''Yaymalarda epitel hücrelerinin bir kısmında gözlenen koilositotik değişiklikler bir hpv enfeksiyonunu desteklemekte. hastanın bu yönden değerlendirilmesi gerekir.' Ben bu konuyu ayrıca bir de patoloğa sordum. Ondan gelen cevap ise beni oldukça huzursuz etti. Acaba gerçekten yapmam isteneler yeterlimi? Yoksa bir başka yerde vakit geçirmeden tekrar bir smear mi aldırayım?Patolog'dan gelen cevap aşağıdaki gibidir. İyi çalışmalar dileğiyle ''Kronik servisit tanısı verilen bir raporda epitel hücrelerinin bir kısmının koilositotik değişiklik gösterdiğinin yazılması tutarlı bir rapor şekli değil. Şayet koilositotik değişiklik varsa bu smear epitelyal hücre anormalliği kategorisine girmeliydi.''

    Rumuz : ilaydaCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Kolposkopi yapan bir hekime gitmeniz ve smear gerekirse biyopsi aldırmanız daha iyi olabilir.. Sevgiler...


    Soru 738 : adetin üçüncü ünü solyumurtlığın multikistik olduğu tnısı konuldu.sağ over de ise 4 antral folikül vardı.klomen tedvisine başlandı. adetin 11. günü sağ overdeki foliküllerden bii yetrli büyüklüğe geldiği için 1000 pregnyl ignesi verildi.endometrium kalınlığı 5 mm idi gebelik şansı nerdeyse sıfır yni.şu an adetin 23. günü ve kontrole gittiğimde sağ overde küçük bir folikül solldakinde ise oldukç büyümüş çokça folikül görüdü, ilaca fazla tepki vermiş bünyem.sorum ise şu multikistik bir hastaya klomen tedvisi başlanır mı. kaybolması beklenmeli miydi, şimdi benim ne yapmmı önrirsiniz dokorum doğum kontrol hpı önrdi. bunun daha önce ypılması gerekmz miydi.

    Rumuz : multikistik overCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Doktorunuzun yaptığı gibi de yapılabilir.


    Soru 737 : merhaba, yaklaşık 8 aydır kemoterapi görüyorum.sağ bacağımı daha önce lenf kanseri nedeniyle amfute oldu.aradan 3 ay geçince bacağın yukarısında ve kasıkta yeni bir tümör görüldü. bunun üzerine 4 kür kemoterapi aldım. 28 kür radyoterapi aldım. bir gün tümör yarıldı ve kan ve et gibi parçalar dışarı çıktı.o günden sonra açılan yara hiç kapanmadı acaba başka bir tedavi düşünülebilir mi. bu süre boyunca kırmızı reçeteli ve yeşil reçeteli ilaç kullandım son 1 aydır ciddi bir uykusuzluk problemi yaşıyorum acaba kullandığım ilaçlar veya geçirdiğim tedavinin etkisi olabilir mi.hala uyumak için yeşil reçeteli ilaç kullanıyorum bağımlılık yapmasından endişeliyim..ve son olarak radyoterapinin insan üzeindeki psikolojik etkilerinden bahseder misiniz. zira radyoterapi aldığım günler durduğum yerde duramıyorum sürekli hareket halindeyim. hiç bir yere sığmıyorum.. sağlıklı günler..

    Rumuz : depresyonlu.Cevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : depresyonlu, geçmiş olsun. ama bunlar benim bilgi alanımda olmayan konular. Umarım yakında iyileşirsiniz. Sevgiler.


    Soru 736 : 25 ekimde ultrasonla yapılan kontrolde o gün yumurtanın çatlamış olduğu görüldü ve o gün ve 3 gün öncesinde ilişkide bulunmuştuk. Yumurta çatlamasından itibaren 17 gün geçti ve henüz kanama görmedim. yumurta çatlamasından itibaren 14 günlük periyot bitiminde kanama mutlaka olur mu? Yoksa psikolojik, stres vs gibi sebeplerden adet gecikmesi olabilir mi?

    Rumuz : venüsCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Sevgili Venüs, Dediklerinizin hepsi de olabilir. En iyisi bazı testler için hekiminize gitmeniz.


    Soru 735 : soru sormuştum ama cevabını vermeyeceksiniz galiba ?

    Rumuz : ELİNCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : daha açık sorun demiştim !!


    Soru 734 : Merhaba ben 2 yıl önce menapoza gırdım e gecen az mıktarda kanamam oldu, dr gıdıp ultrasona girdım ve bende rahim kalınlasması teshısı konuldu. acilen kurtaj olup amelıyata alınmam gerektıgnı soyledıler. sızcede uygun olanı amelıyatmı ?

    Rumuz : PembeCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Acilen küretaj egrekli. Operasyon gerekip gerekmediği biyopsi sonrası konuşulabilecek.. Geçmiş olsun..


    Soru 733 : Kortizon tedavisinden kaynaklanan rahimde sinirlerin ölmesiyle karşı karşıyayız.Bunun tedavisi nasıl olabilir ?

    Rumuz : ELİNCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : ? . Elin daha açık yazabilir misiniz?


    Soru 732 : Cinsel organdaki tüğleri ağda ile almak ne kadar doğru?tüğlerin dış etkenlerden korunmak için olduğu düşünülürse tamamen temizlemek doğru mu?başarılarınız devamını dilerim

    Rumuz : xy_Cevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Kısmen haklısınız. ancak temiz tutulmadığı taktirde, tüyler d emikrop yuvası olabilir. Ancak kişisel temizliğe yeterince dikkat edilirse bir sorun oluşturmaz. Sonuçta bu bir kişisel zevk meselesi.. Saygılar...


    Soru 731 : Merhaba . Ben 1 senelik evliyim . Iliski sonrasinda yaklasik 2 gun suren bir agri hissediyorum acaba bu normal mi ? otururken yada ziplarken sanki cinsel bolgemde bir sey kalmis gibi sizi duyuyorum . idrarim da evlendigimden beri daha degisik hatta kotu kokuyor . cinsel bolgemden krem yogunlugunda surekli olarak beyaz bir akinti geliyor . doktora gitmem gerekir mi ? simdiden tesekkurler

    Rumuz : tugceCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Evvettt. Doktora gitmeniz gerekir. Enfeksiyon tanımlıyorsunuz. Tedaviyi geciktirmemek en iyisi..


    Soru 730 : spermde morfoloji bozuklugu nedir nasıl tedavi edilir morfolojinin bozulmasına neden olan şey nedir.birkez mikroenjeksiyon yapıldı olmadı.ikinci kez olma ihtimali nekadardır.tekrar denemelimiyim yoksa bırakmalımıyım.lütfen bana yardımcı olun bebegim olmasını çok istiyorum.teşekkür ederim.

    Rumuz : duruCevap Tarihi : 12.11.2003

    Cevap : Mikroenjeksiyon bir tüp bebek uygulamasıdır. (Aşılama ile bazen halkımız karıştırabilmektedir.) Bence teknik yanını hekiminize bırakıp genel bilgilenme ile yetinmelisiniz. yani enden olur gibi.. Tekrar denemek: Ben olsam denerdim ...


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr