25.02.2024, Pazar Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 427 : Sn.Hocam!ben 15 yaşında bir kızım yaklaşık 8 aydan beri göğsümün sol üst kısmında bir şişlik var,ayriyeten 2 aydan beri de sol göğsümden kan geliyor.Şimdiye kadar bu konuda doktora gitmedim.Lütfen bilgi verirmisiniz. Teşekkür ederim.

    Rumuz : CeylanCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Bence derhal bir genel cerrahi uzmanına gitmelisiniz. Meme hastalıkları genel cerrahinin ilgi alanına girmektedir. Saygılar.


    Soru 426 : Selam ben bu ay hamilelik için yumurtlama zamanını ölçmeye çalışıyorum Bugün adetin 17.günü ve hala derecede çıkan rakam 36.8 .Acaba bir problem mi var yoksa yumurtlama olsa bile vücut ısısı bu derecede kalabiliyormu?Cevabınız için teşekkür ederim 2.sorumda folikül kaç mm ye ulaştığında çatlar?

    Rumuz : pınarCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Beden sısı ölçmek hayli zordur. Önceki dönem ile karşılaştırılması gerekir. Follikül 20 mm civarında çatlar.


    Soru 425 : Merhaba bu ay hamile kalmayı planlıyorum.Doktorum yumurtlama tarihimi belirlemek için ultrason yaptı. son olarak 15.gün gittiğimde folikülün boyu 16 mmdi.Tahmini olarak kaç mm olduğunda çatlar?Cevabınız için teşekkür ederim.

    Rumuz : hulyamCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : 20-24 mm de çatlar.


    Soru 424 : Ben 23 yaşından beri tansiyon hastasıyım ilk yükseldiğinde 18/10-1987 senesiydi dönem dönem dr.a gittim bana idare et gençsin dediler.Bir dr.[sigortada]olmaz "öyle şey bu tahlilleri yaptır tedavi edelim".dedi fakat o dr.u birdaha bulamadım.Başka dokrorlarda sinir hapı verip gönderdi.sonunda ecz. arkadaşım kızdı bu haplar bağımlı yapıcak hemde tansiyonun düşmüyor dedi bende ilaç kullanmıyorum.23/10/2002 tarihinde tansiyonum 17/11 olunca korktum ve MONOPRIL 10mg babamın ilacını(baba yaş 72) aldım.Çünkü kapıcımızda bu durumda onun tansiyonunuda düşüremediler.Babam ona git doktora benim ilacımı söyle bana iyi geldi sanada yazsınlar demiş.Sigortanın dr.uda bu ilacı yazmış anlayacağınız tavsiyeyle ilaç yazıyorlar.29/10/2002 tarihli tansiyonum 11/7 ydi ben mutluyum fakat doktorsuz olurmu?İnternetten araştırdım ilaçların gurupları var dr bunu bilipte bana doğru ilacımı vericek? peki kapıcımızın doğru ilacını niye bulamıyor?Mutlaka dr ilacı versin deniyor 10 tane veriyor hastanın tansiyonu yüksek tek tek firmalarımı deniyor"Daha doğru ilacı bulamadık buluruz inşallah"gibi birşey bu babamın ilacınıda 5 yıl sonra bulup tansiyonunu düşürdüler benim tahlillerim temiz guatır bile yaptırdım ineternette gezinerek derdime çare arıyorum .yanlış ilaç kullanmak istemiyorum.ailemde tansiyon var Sigara içiyorum 5 senedir ama içime çekmiyorum günde 12 tane falan boy:164 kilo:69 yaş:38 MONOPRIL ACE değiniz ilaç türü bende bu türü kendime seçtim araştırmalarımla yanılıyor olabilirim ben dr.değilim dahiliye dışında kardiyol'ağamı gideyim gezinirken size rastladığım için şanslıyım sitenizde yeni tarihli herkese cevap vermişsiniz o yüzden yazdım sizi seviyorum.HOŞÇAKAlIN NURGÜL

    Rumuz : nurgülCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Bu soruyu Kardiyoloğa göndermenizi öneririm. Hoşçakalın


    Soru 423 : 6 yıl önce servikste yara vardı ve yaktırdım.yaranın tekrar oluşması mümkünmü,ikinci bir kez yara yaktırılırmı?

    Rumuz : elvanCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Evet, tekrarlama mümkündür. Smear tahlili alınıp yeniden tedavi yapılabilir.


    Soru 422 : merhaba ben 23 yaşında, 1 senelik evli bir bayanım. ben ve eşim 3 sene daha bebek düşünmediğimiz için spiral taktırmamda (muayene olarak) bir sakınca var mı? ileride gebe kalmama engel olabilir mi? e-mail adresime cevabınızı gönderirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz. iyi çalışmalar dilerim.

    Rumuz : gulCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Kişisel yanıt veremiyoruz kusura bakmayın. Spiral, ile korunabilirsiniz. Tek eşli yaşam sürenlerde spiral gayet uygun olabilir. Enfeksiyon gelişmedikçe (ki o da çok partnerlilerde daha sık olur) sorun olmaz.


    Soru 421 : İyigünler ben 1 aylık evliyim. İki hafta önce vajinal bölgemde kaşıntı ağrı ve idrar kaçırma başladı. Doktor bana allerji olduğunu söyleyerek gynoflor ve tarivid ilaçlarını verdi ancak düzelme olmadı. Başka bir doktora gittim o da bana hamile olabileceğimi (Korunmama rağmen )söyledi ve ürolojide ürodinami testi yaptırmamı söyledi. Bu testin birtakım zararlarını internetten ve bir prof.den öğrendim ve yaptırmama kararı aldım. Bugün reglolmam lazım ancak henüz olmadım.Çocuk istemiyorum. Sizden ricam hamileysem ne yapabileceğimi korumaya rağmen bu olasılığın nasıl olduğunu ve rahatsızlığım hakkında bilgi vermeniz. Cebvabı benim mailime yazarsanız sevinirim. Saygılarımla.

    Rumuz : gökyüzüCevap Tarihi : 12.11.2002

    Cevap : Sevgili Gökyüzü, Bireysel iletişim çeşitli güçlükler nedeniyle olanaksız. İzninizle bildiklerimi paylaşayım. Ürodinami konusunda sizi tatmin edecek bilgi birikimine sahip değilim. Yeni evli olmanız nedeniyle öncelikle idrar yolu enfeksiyonu düşünülmeli ve araştırılmalı diye düşünürüm. Korunmaya rağmen gebelik nasıl olur sorusuna gelince ; gebeliği kesin önleyen tek korunma yöntemi ilişkide bulunmamaktır. Bunun dışındaki tüm korunma yöntemlerinde az da olsa başarısızlık riski vardır. Örneğin doğum kontrol hapının koruması 100 de 99 dur. Hele geri çekme gibi yöntemlerde başarısızlık daha da fazladır. Kullandığınız ilaçların gebeliğe zarar verme olasılığına karşın hekime acilen gitmelisiniz. Saygılar


    Soru 420 : Merhaba, Uzun süre önce problemsiz bir kürtaj geçirdim. Yaklaşık 6 aydır hiçbir doğum kontrol yöntemi kullanmıyoruz.Ancak henüz hamile kalamadım.Bir problem söz konusu olabilirmi.Yanıtlarsanız sevinirim.

    Rumuz : özlemCevap Tarihi : 21.10.2002

    Cevap : özlem, Problem var mı diye düşünmek için bile inan çok erken. Hele bir yılı tamamlayın. Endişelenmek için şimdilik bir neden olduğunu düşünmeyin.


    Soru 419 : Selam, Size smear neticesini gonderiyorum. MIKROSKOPI:yaymalarda benign karakterde ve endoservikal kanalida iceren epitel hucreleri izlenmekte, arada bazal ve parabazal tabakaya ait cok sayida hucre kumesi ile bol metaplazik hucreler dikkati cekmektedir. Ayrica bazi hucrelerde erken atrofik degisiklikler mevcuttur. Zeminde lokositlet ve kanama yogunlugunda eritrositler bulunmakta olup atipik hucre mevcut degildir. TANI: servikal erozyon, kronik servisit, yerel atrofi, pap test Bilgilendirirseniz sevinirim. Yalniz bu donem anladigim kadariyla hormon tahlilleri hic guvenli degil. Cunku onlarin neticesi FSH 5.90 E2 325.00 Sizin gorusunuz nedir? Ayrica HRT nin fayda ve zararlari icin verdiginiz bilgilere tesekkurler. Bugune kadar HRT mucize bir tedavi olarak fazla abartilmis oldugunu anliyorum. Bilmem yaniliyormuyum? Saygilar

    Rumuz : belemirCevap Tarihi : 21.10.2002

    Cevap : Sevgili Belemir, Rahim ağzından alınan akıntı örneği rahim ağzı kanserleri için çok gerekli bir araştırma. Güzel tarafı hasta olmadan önceki değişikliklerin yakalanarak , hastalığın ortaya çıkmasının önlenebilmesi. Sizin yolladığınız smear örneğinde , atipik hücre yok denerek, kanser ya da ilerde gözüken kanser yok anlamı çıkıyor. Erezyon ise yara denilen oluşumu açıklıyor. Ancak erezyon tanısı patolojik değil klinik muayene tanısı ve tedavi gerekiyorsa bunu jinekolog yapmalı. Smear testi de tekrarlanmalı. FSH 5,9 ise menopoz tablosunda olmadığınızı düşündürüyor. Adetten kesilme dönemine yakın zaman zaman yumurtalıklar tekrar çalışabilir. az da olsa literatürde bu dönemde gebe kalan hasta bile var. Bu yüzden bu dönem kadınlara en iyi doğum kontrol yöntemi olarak spiral öneriliyor. Hormon tedavisi konusu kişiye özel olmalı ve hekim hastaya ihtiyaçlarına göre hastayla birlikte karar vermeli diye düşünüyorum. Hoş kalın.


    Soru 418 : Doktor bey tekrar merhaba. Daha önce 398 nolu sorumda da belirttiğim gibi kürtajdan sonra bir adet azalması yaşadığımı söylemiştim. Bu ayda adetim 2 gün sürdü ve kesinlikle bir problem olduğunu düşünüyorum. Eskiden kesinlikle böyle değildi. Sizce ne olabilir.Gebe kalmam açısından bir problem yaratacak diy eçok korkuyorum ve geç kalmak istemiyorum. Yapacaklarım konusunda beni lütfen bilgilendirin.

    Rumuz : sevdaCevap Tarihi : 21.10.2002

    Cevap : Lütfen kürataj olduğunuz hekime gidip muayene olun. Belki bazı testler yapar, USG yapar ve daha sağlıklı karar verir. Hoşçakalın.


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr