14.04.2024, Pazar Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 491 : merhaba 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyorum 6 aydır tedavi görüyorum son olarak yumurtlama güçlüğü çektiğim tanısı koyuldu.2 aydır ovulasyon uyarıcı kullanıyorum ilk ayımda yumurtalarımda gelişme olmadı adetimin 8.gününde 8-9mm 13.gününde 7 mm idi 2.ayımda adetimin 8.gününde 13 mm büyüklüğünde 2 adet yumurta vardı.13.gününde tekrar gideceğim şu an ne olacağını bilmiyorum eğer yumurtalarımda çatlama olmazsa doktorum iğneyle çatlatacağını söyledi o an bunu doktoruma sormak aklıma gelmedi yumurta iğneyle nasıl çatlatılır birde iki yumurtanında büyüme olasılığı nedir teşekkürler.

    Rumuz : nesli1Cevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Tedavi ile iki yumurtalıkda da yumurta gelişebilir. İğne ile çatlatma: Yumurtalıkdan çatlamayı hormonal etkiyle çatlatır iğneler. Ancak önclikle yumurtanın uygun büyüklüğe erişmesi 18-22 mm olması gereklidir. saygılar


    Soru 490 : MERHABA BEN 24 ARALIK TARIHINDE REGL OLDUM..VE BUGUN ITIBARIYLE 31 OCAK HALA REGL OLAMADIM..HASTANEDE TEST YAPTIRDIM NEGATIF CIKTI..AMA HALA NEDEN ADET OLAMADIGIMI VE NE KADAR SURE GECINCE BIR DOKTORA BASVURMAM GEREKTIGINI SORMAK ISTIYORUM..AYRICA HAMILELIK BELIRTILERI OLAN BIRTAKIM DURUMLAR YASAMAKTAYIM.BUNLAR PSIKOLOJIK OLABILIR MI YOKSA TEST SONUCU YANLIS CIKABILIR MI..YARDIMLARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER...

    Rumuz : gingerCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Testler de yanlış çıkabilir. Gebelik olabilir. Başka nedenli de olabilir. Ancak kural 3 gün gecikme varsa muayene en iyisidir. Hamilellik belirtileri psikolojik olabilir. Gerçek de olabilir. Saygılar...


    Soru 489 : 24 aralik son adetimin ilk gunuydu.BU ay icinde ayin 26sinda hafif bir sekilde kanama oldu ve sonra kesildi.Hala adet goremedim.Bugun evde test yaptim ve sonuc negatif cikti..Bu durumun aciklamasi ne olabilir acaba cok merak ediyorum..Doktora gitmek icin bikac gun daha beklemeyi dusunuyoruz..Tesekkurler..

    Rumuz : gingerCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Bence beklemeden gidin. Kanda gebelik testi yaptırın. Olmazsa USG ile muayene olun. Saygılar...


    Soru 488 : merhaba. geçen günlerde kız arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik.penisim vajinasına dokunmadı.fakat boşalırken elimle penisimi kapatmama ve penisimle onun vajinası arasında 10-15 cm bir uzaklık olmasına rağmen meninin bir kısmı vajinasının hemen üstüne geldi.kız arkadaşım hemen vajinasını eliyle sildi ve sonra hemen orayı suyla yıkadık.bu şekilde gebe kalma riski var mıdır ve varsa yüzde kaçtır merak ediyorum?ayrıca kız arkadaşım 6 sında adet görmüştü bu ilişki aynı ayın 22 sinde oldu.şimdiden teşekkürler.

    Rumuz : klopsCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Zamanlama gebelik için ideal :). Ancak bence endişe gereksiz. Anlattığınız kadarıyla elbette. Yine de adet gecikemsi olursa test yaptırmalısınız. Bir de acil gebelikten korunma diye konu var ilk sayfada orayı da okumanızı öneririrm.


    Soru 487 : MERHABA.. BEN 6 AYLIK EVLİYİM VE ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM.. FAKAT CİNSEL İLİŞKİ SONRASI SPERMLER DIŞA AKIYOR.. DOKTORA GİTTİM VE ENFEKSİYON OLDUGUNU SOYLEYİP GYNOFLOR , PİYELOSEPTYL ,VE DUOCID ADLI İLAÇLARI VERDİ.. FAKAT SONUÇ ALAMADIM.. PROBLEMİN NE OLDUĞU HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

    Rumuz : sevgiCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Meninin dışarı kısmen akması gebeliği önlemez. Enfeksiyon varsa zaten tedavi verilmişsiniz. Enfeksiyon geri akış nedeni olmaz. Çocuk için 1 yıla kadar sabredin ki gereksiz ilaç kullanmak zorunda kalmayın...


    Soru 486 : iyi günler benim sorum, ben büyük abdestimi yapamiyorum,eyer gelsebile kanama oluyor. Tuvaletimi cok sorlukla yapiyorum.Bana lütfen bir cevap verirsenis menun olurum.iyi günler

    Rumuz : FatosCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Bu sorun çin genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız. Sorun genellikle basit bir hemaroid veya çatlaktır. Ama muayene ile ciddi bir hastalık olmadığı anlaşılmalıdır. Saygılar.


    Soru 485 : vajinada aşırı kaşıntı var akıntı var

    Rumuz : boncuk gözCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Boncuk göz, Vajinadaki akıntının niteliği nedir? Kaşıntı ve akıntı enfeksiyon düşündürür genellikle. Ama bazen de doğal vajinal sıvılar ve allerjiler de sebep olabilir.


    Soru 484 : Merhabalar.Size mol gebeliği ile ilgili dün bir mail göndermiştim. Aklıma takılan birkaç soru daha var..Bunlara da yanıt verirseniz sevinirim: Ben 6 aylık evliyim ve 4 ay doğum kontrol hapı kullandım.Bırakır bırakmaz da bir sonraki adetimi görmeden hamile kaldım.Sonuç, düşük ve mol gebeliği teşhisi oldu.Benim sorum şu: Doğum kontrol hapları yumurtlamayı durdurarak veya yumurtanın çatlamasını engelleyerek gebeliği önlüyormuş..Ben hapı bırakınca oluşan yumurtamın kalitesi düşük olduğu için bende mol gebeliği oluşmuş olabilir mi? Eğer sebep bu değilse mol gebeliği bendeki bir sorundan dolayı mı oluşuyor..Çünkü tekrar etme riski %1 dediler bana ama yine de var..Aklım çok karışık inanın ve korkuyorum, çünkü bazı kişilerde GTN'ye çevirebiliyormuş.. Bir de doğum kontrol hapını 4 ay kullandım ve her iki bacağımın üst kısmında 20 cm. kadar uzunlukta 3 'er adet derin çukurluklar oluştu, karşıdan ve yukardan bakınca çok rahat görülüyor, elle de bakılınca rahatça hissediliyordu. Ama 3 aydır kullanmıyorum ve şikayetim geçti. Bir de ellerimde birkaç kez bir anda şişlik oldu ve ancak 1 günde indi.Benim doğum kontrol haplarına allerjim mi var? İlk 2 ay Ginera son iki ay da Myralon kullandım. Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden...

    Rumuz : Korkmalı mıyım?Cevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Bence korkmamalısınız. Söz ettiğiniz bacak ve el değşikklikleri ilaçtan sonra düzeldi ise belki de sizin ilaçlara karşı hassaslığınızdan kaynaklanmıştır. belki de kullanmamalısınız. Doğum konrol haplarının mol gebeliğine yol açma riskini artırdığına ilişkin ben hiç bir yayın okumadım. Yani bunu unutun . Mol gebeliğinde tekrarlama olasılılığı var ama bu korkulacak denli çok değil. Sadece takipte olmak sorunsuz gebelik için genellikle yeterlidir. Hoş kalın..


    Soru 483 : İyi çalışmalar... Ben 26 yaşında 6 aylık evli bir bayanım. 29.12.2002 tarihinde 8 haftalık düşük yaptım. Düşük tarihinden önce 15 gün süreyle kahverengi , koyu kıvamlı, çok miktarda olmayan ama içinde ipliksi özellikler taşıyan bir kanama gördüm ve 10 gün yataktan kalkmamak üzere rapor aldım. 29.12.2002 akşamı ani bir hapşırmayla kırmızı bir kan boşalması oldu ve küçük parçalar düşürdüm. Sonrasında çok ağrı hissettim. Ertesi gün doktoruma gittim, o zaten bana beklediğini söylemişti önceki haftaki muayenemde, çünkü gebelik kesem çok düzensizdi ve içi 7 haftalıkken dahi boştu. 8. haftada ise gebelik kesem nokta halinde küçülmüştü. Doktorumun açıklamaları açıkçası beni pek tatmin etmedi.Bana mol gebeliği dedi önde, sonra ise endişelenme sadece ön bulguları dedi. Ama ultrason incelemelerinde mol belirtisi yani karyağdı görüntüsü yoktu... Size patoloji sonucumu gönderiyorum: MİKROSKOPİK BULGULAR: DESİDUALİZE DOKULAR İLE ARIAS STELLA FENOMENI GÖSTEREN ENDOMETRIUM YANISIRA VILLUSLAR İZLENMEKTEDİR. VILLUSLAR %15’İN ÜZERİNDE ÖDEMLİDİR. SITO VE SINSITYOTROFOBLAST-LARLA ÇEVRİLİDİR. BAZI VILLUSLARDAN CIRCUMFERENJIAL TROFOBLASTIK PROLIFERASYON DİKKATİ ÇEKMEKTEDİR. FOKAL ALANLARDA DESIDUA ISKEMIKTIR. TANI : FOKAL ISKEMIK DESIDUA, ARIAS STELLA FENIMENI GÖSTEREN ENDOMETRIUM VE HIDROPIK KORION VILLUSLARI. YORUM : BAZI VILLUSLARDA CIRCUMFERENJIAL TROFOBLASTIK PROLIFERASYON İZLENMİŞTİR. OLGUNUN B-HCG DUZEYLERİ İLE KLİNİK YAKIN TAKİBİ UYGUN OLUR. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

    Rumuz : Korkmalı mıyım?Cevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Bu durumda sizin düşük yaptığınız ve gebelik materyalinin zaten sağlıklı olmadığı, molar değişim gösterdiği düşünülür. Beta HCG gebelik hormonu olup molar değişim gösteren kadınlarda yüksek seyreder. Genellikle küretaj sonrası geriler ve yavaş yavaş sıfıra dek iner. yeni bir gebeliğe sıfır seviyesinden sonra en az 6 ay (bence 1 yıl) girişilmemelidir. Amaç da çok çok nadir olarak bu mol hastalığının bir tür yeniden çoğalma gösterebilmesi ve gebelikte anlaşılmasının zor olmasıdır. 7 haftada zaten fetus izenemediyse küretaj zaten o zaman da yapılabilirmiş. Unutmayın ki tabiat bir eleme sistemi ile çalışmakta ve sağlıklı olmayan dölü atmaktadır. Üzülmeyin sabırlı olun hekiminizle irtibatı kesmeyin yeter. Hoşkalın


    Soru 482 : 4 ay önce doğum yaptım.yaklaşık bir aydır saçlarım çok fazla dökülüyor aşırı derecede azaldı.Sebebi doğum yapmak olabilir mi? vitamin ve demir/kan ilaçlarını içmeyi bırakmıştım ondan olabilir mi?

    Rumuz : aysoCevap Tarihi : 17.02.2003

    Cevap : Doğum sonrası saçlarda dökülme hızlanabilir. Ama sizi endişelendirmesin. Kökleri sağlam olduğu için yeniden uzayacaktır. Bu d durum saçların büyüme fazlarındaki değişiklikten ileir geliyor. Endişelenecek bir durum değil. Vitaminlerle de ilişkili değildir. Saygılar..


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr