14.04.2024, Pazar Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 321 : Merhaba, umarım bana yardımcı olursunuz çünkü böyle birşey ilkdefa başıma geliyor.eğer olursanız minnettar kalırım.. 23 mayısta adet görmem gerekirken 16 mayısta gördüm ve 4 gün sürdü.. 24 mayısta erkek arkadaşımla birlikte oldum. ancak korunmadık ve dışarı boşaldığını söylese de ben güvenemiyorum.arkadaşlarımın söylediklerine göre adetin başlangıcından 14 gün geçtikten sonra eğer bişey yaparsam bu risk varmış.bu doğru mu?? ve beta HCG testi ni adetimin gecikmesini beklemeden hemen şimdi yaptırsam anlayabilir miyim?kesin sonuç veerir mi? umarım cevap alırım. çok teşekkür ederim

    Rumuz : benAptalımCevap Tarihi : 30.05.2002

    Cevap : Beta HCG ile gebeliği ilişkiden yaklaşık 7-10 gün sonra anlayabilme şansınız var. Adet başlangıcından sonra 11-16. gü nlerde gebe kalma riski fazladır. Ama bunun dışında da mümkündür.


    Soru 320 : Merhaba, Hamileliğimin 6.ayında bartolin kisti oluştu.Kesi atılarak boşaltıldı fakat üç ay gibi bir sürede tekrar oluştu.Doğumdan yaklaşık sekiz ay sonra ameliyat oldum.Son derece başarılı bir ameliyatla ceviz büyüklüğünde bir kist çıkarıldı.Aradan geçen sekiz ay içinde uyuşukluklar yeni geçmişti ki tekrar ortaya çıktı.Ancak bu sefer daha önceki gibi yanda değil tam vajinanın ortasında yine ceviz büyüklüğünde bir kütle oluştu. Benim size sormak istediğim şu: Vajinanın iki yanında oluşan bu kistlerin benim tarifime uygun bir başka cinside varmı Eğer yoksa bu kötü bir kist veya kütle olabilirmi Şu anda 41 yaşındayım ve açıksası kanser veya buna benzer kötü birşeyle karşı karşıya olmaktan ürküyorum.beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla

    Rumuz : fikriyeCevap Tarihi : 30.05.2002

    Cevap : Öncelikle geçmiş olsun. Bartolin kistleri genellikle tam çıkartılmadığında veya sadece drenaj yapıldığında tekrarlama olasılığı yüksektir. Bartolin kist yerleşiminde kanser olguları çok nadirdir. Tabi kistin patolojik incelemesi yapıldıysa bu önemli. Anormal bir kitlede muayene yapmadan tanı konamaz elbette. Bence ihmal etmemeli ve muayene olmalısınız. Servikal sürüntünün bu konu ile ilişkisi yok ama, onu da yaptırırsınız. Geçmiş olsun


    Soru 319 : Selam, Daha once kistlerden aspire edilen sivi patolojiye gonderildi, netice temiz geldi. Ama sol taraf tekrar toplayinca ca 125 bakildi oda normaldi. 1 mayista kontrole gittigimde sol tarafta ki kist biraz daha kuculmustu, sagda da hazir bir yumurta gorulmustu. Fakat bugun adetimin 31. gunu, ama henuz adet gormedim. Adet oncesi olan belirtiler de artik gecti. Acaba ne olabilir? Her yil meme kontrolunden geciyorum. Fibrokistlerim var ve agri yapiyor, ozellikle adet oncesi oldukca siddetli oluyor. Menopozdan sonra bu kistler de tamamen kaybolur mu? Tesekkurler.

    Rumuz : belemirCevap Tarihi : 23.05.2002

    Cevap : Meme ile ilgili daha çok genel cerrahlar size yardımcı olacaktır. Ancak menapoz sonrası da sürebilir. Adet gecikmeleri, öncelikle gebeliği araştırmayı zorunlu kılar. Değilse hormonal bazı sebepleri araştırmalı.


    Soru 318 : Makat ile ön taraf arasındaki düz aralık üzerinde 2 ay öncesi ufak pütürlükler hissettim her tuvalette temizlendiğimde parmağımı sürttüğümde beni rahatsız ediyor ve bu sıra biraz siğil boyutuna geldiğini hissediyorum daha önce daha azdı. Hiç bir ağrı akıntı kaşıntı yok ama biraz büyüyüp yayıldığını hissediyorum. Acaba nedir Teşekkür ederim

    Rumuz : dilekCevap Tarihi : 23.05.2002

    Cevap : Bulaşıcı bir hastalık olma olasılığı vardır. örneğin : Kondiloma aküminata. Muayene olmanız şart diye düşünüyorum.


    Soru 317 : MERHABA Vermış olduğunuz adresde Saç boyasıyla ılgılı bır konu bulamadım Mümkünse kısaca açıklayabılırmısınız Saç Boyasının zararı varmıdır Varasada nedir? TEŞEKÜRLER

    Rumuz : boraCevap Tarihi : 23.05.2002

    Cevap : Sanırım tekrar okumalısınız. Kimyasal pek çok maddenin uzun sürede ortaya çıkacak etkilerinin neler olabileceğinin bilinmediğini yazmıştım. Bu da bu maddelerin güvenilir olduklarını göstermez. Doğrudansaç boyasının etkileri için nette araştırma yapabilir, ya da üniversitelerin farmakoloji -toksikoloji kürsülerine başvurabilirsiniz.


    Soru 314 : merhaba ben yaklasik 1 yildir dogum kontrol kullaniyorum ama ara vererek. yani iki ay kullanip bir ay birakarak. hapi bir ay once tekrar biraktim ve esimle korunmasiz birlikte olduk. adetim gecikince 11-04-2002 tarihinde evde kullanilan gebelik testi yaptim sonuc pozitifti. bu tarihten 10 gonra tekrar gebelik testi yaptim ama ikinci cizgi cok hafif gozukuyor. tabi bu surede edet gormedim. doktorla randevum on gun sonra. merakimi yenemedigimden size soruyorum. acaba hamilemiyim. ilk teste sabah ikinci teste aksam idrarini kullandim bundan olmus olabilirmi tesekurler

    Rumuz : hanimeliCevap Tarihi : 16.05.2002

    Cevap : Sevgili Hanımeli, sabah idrarı gebelik testi için daha iyi. Ancak en doğrusu kanda HCg testi yaptırmak ya da USG ile muayene olmaktır. Hoşçakalın


    Soru 313 : Daha önceki soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu anda öğrenmek istediğim şu yaptırdığım beta hcg testi sonucu 60.45, iki gün sonra tekrarladığımda 243 çıktı. bu değer artışı normalmidir yüksekmidir yüksekse neyin göstergesidir?Teşekkür ederim

    Rumuz : gülderenCevap Tarihi : 16.05.2002

    Cevap : Sevgili Gülderen, yaklaşık 3 günde beta hCG değeri iki katına çıkıyorsa bu herşeyin normal olduğunu düşündürür. Gözünüz aydın...


    Soru 312 : kız arkadasımla korunmasız iliski yasadık ve normalde adeti cok düzensiz ve genelde 21 günde oluyodu şimdi 36 gün oldu.eczaneden test alıp idrarına baktık birinde var birinde yok gözüktü.yalnız idrarını fazla kacırmıs etkisi olurmu?önceden hormon testi yaptırmıs ilac kullanmadan hamile kalamama sansının yüksek ama kesin olmadıgını doktor söyledigi icin rahat davrandık.bi keresindede prezervatif patlamıstı ve tahminim stresten 35 gün sürmüstü sonra test yaptırıp temiz cıkınca aksamında adet görmüstü.eger gebelik varsa kürtajın yaklasık ücreti ne kadar.cıldırmak üzereyim lütfen acil yardım...onunla sözlüyüm ama cok erken ne yapmalıyım?

    Rumuz : acil yardimCevap Tarihi : 16.05.2002

    Cevap : Acil yardım, izin verirseniz öncelikle daha sorumlu davranmanız gerektiğini söyleyeceğim. Adet gecikmesi varsa en doğru sonucu kanda HCg hormonu baktırarak alabilirsiniz. Küretaj alt sınır ücreti 80 milyon liradır. Ancak bu en az ücrettir. Anestezi hekimi de ayrıca ücret alacaktır. Bu da en az 40 milyon liradır. 40 milyon kadar da ilaçlar tutar sanırım. En iyisi hem bedensel zararları hem de maddi yönleri düşünerek daha dikkatli olmak. Umarım endişeleriniz yersiz çıkar.


    Soru 311 : Iyi gunler kiz arkadasimla prezervatif kullanarak iliskiye girdik ilskiden sonra prezervatifi sisirerek kontrol ettik hava kacirmiyordu ancak prezervatifin takildigi noktada az da olsa sperm benzeri bir siviyi cikartirken farkettim kiz arkadasimin gebe kalma olasiligi ne kadardir acaba (adet bitiminden 3 gun sonra)Simdiden tesekkurler

    Rumuz : ElfCevap Tarihi : 16.05.2002

    Cevap : Sevgili Elf , Adet bitiminden sonra ? Eğer yumurtlama dönemine yakınsa , ve meni vahene aktıysa gebe kalma olasılığı vardır. Ancak belki de sözettiğiniz sıvı vajinal sıvıdır. En iyisi adet günlerini doğru takip etmek, gecikme olursa hemen hekime gitmek. Bir de acil korunma denen durum var. Ancak sizin için bu şans kaçmış. Şüpheli bir ilişkiden hemen sonra (ilk 24 saat) hekime başvurulursa bu konuda yardım alınabilir.


    Soru 310 : merhabalar öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ederim bizim sorunumuz şu evleneli 8 ay kadar oldu ve çocuk istediğimizden dolayı hiçbir şekilde korunma yollarınabaşvurmadık fakat bu süre içinde eşim hamile kalamadı ve tam bir doktora gitmeye karar verdiğimiz anda yani bu ayın başında eşimin hamile kaldığını anladık ve hemen bir doktora gittik muayene sonucunda gebeliğin olduğunu fakat rahimde 10x6 cm büyüklüğünde birde kist olduğunu öğrendik doktor bize bunun myom olmadığını ve bu kistin bebeğin büyümesiyle birlikte küçülüp sönebileceğini söyledi ve 1 er hafta arayla tekrara muayene etmek istediğini belirtti bilmek istediğimiz myomların dışında böyle kistlerin cocuk için bir riski varmı veya bu kistin sönme ihtimali ne kadardır teşekkürler

    Rumuz : iyimserCevap Tarihi : 16.05.2002

    Cevap : Risk her zaman vardır. Yani kist acil operasyon da gerektirebilir. Kistin bebeğe doğrudan bir zarar vermesi beklenmez. Gebelikte oluşan yumurtalık kistlerinin çoğu gebelik ilerledikçe kaybolur. Kaybolmuyor büyümeye devam ediyorsa, ya da klinik belirtiler artıyorsa yapılacak olan 2. 3 ayında (14-16 hafta) operasyon olabilir.


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr