21.07.2024, Pazar Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 661 : iyi günler ben ekim ayında rahim kalınlığı teşhisi konularak küretaj oldum daha sonra bana üç ay kullanmak üzere cyelo-progynous ilacı verildi bu ilaçları dikkatl,ice kullandım fakat 27.5.2003 tarihinde çekilen pelvik ultrasonografi sonucu 133 endometriyal orta eko kalınlığı tesbit edildi ve bana primolut-n ilacı verildi iki ay kullandım şu an doktora gitmedim fakat bu rahim kalınlığı tekrar eden bir rahatsızlıkmı ben gene küretajmı olmak zorundayım küretajın zararı yokmu bana rahim kalınlığının neden olduğunu söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    Rumuz : mentolxCevap Tarihi : 14.08.2003

    Cevap : Küretaj olunca patolojik inceleme yapıldı mı? 13 mm ama adetin kaçıncı gününde 13 mm. Rahim kalınlığı , hiperplaziye bağlı ise progesteronun olmaması veya progesterona rahimin yanıt vermemesi sonucu endometrium denen iç tabakanın aşırı kalınlaşmasındandır. Bunu basit ve karmaşık tipleri var. Karmaşık tiplerinde ameliyat, diğer formda ise ilaçla tedavi yapılır. Düzelme olmazsa da rahim alınması tavsiye edilir. En doğru yanıt kendi doktorunuzda . Saygıyla


    Soru 660 : merhaba, benim sorunum vajinamdaki kaşıntılar çok şiddetli bir kaşıntı var ve vajinamda hani küçük çocukların ağzında pamukcuk olurya onun gibi beyazlıklar var kasıntılar beni çok rahatsız edıyor ve daha 3 haftalık evlıyım bu sorun yuzunden cinsel ilişkiye gırmek bıle ıstemıyorum ne yapmam gereklı bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim. saygılarımla dilara

    Rumuz : drakcanCevap Tarihi : 14.08.2003

    Cevap : Derhal muayene olmalı ve tedavi almalısınız. Bu bir enfeksiyon nihayetinde. Tedavi olur ve kurtulursunuz. Zindan etmeyin , dah ayolun başındasınız :)


    Soru 659 : Dr bey birde histerokopiden sonra civan perçemi gibi rahimi kuvvetlendiren bitkileri kullanmam gebe kalmama yardımcı olurmu teşekkür ederim

    Rumuz : sevgiCevap Tarihi : 14.08.2003

    Cevap : Sevgil sevgi Bir faydası olacağını sanmıyorum.


    Soru 658 : Merhaba Ben histeroskopi oldum 2 ay önce gebe kalamamam dan dolayı . Sormak istediğim yaptığınız histeroskopi ameliyatlarından sonra kaç ay sonra hastalar gebe kalabiliyor teekkür ederim

    Rumuz : sevgiCevap Tarihi : 14.08.2003

    Cevap : Biz histeroskopi uygulamıyoruz. Dolayısıyla yanıtım tahmini 1 normal adet sonrası olabilir. Saygılar


    Soru 657 : merhaba öncelikle daha önce sorduğum sorularımın cevaplarını yazdığınız için çok teşekkürler.ilginiz beni çok mutlu etti.bir sorum daha var.adet döneminde ilişkiye girmek doğrumudur.ne gibi sakıncaları vardır? teşekkürler

    Rumuz : tospaCevap Tarihi : 14.08.2003

    Cevap : Kişisel olarak bir sakıncası olmadığını sanıyorum. Bu konuda özellikle bir yazı makale vs okumadım. Bir yazıda bu sırada daha güçlü orgazm olunduğuna dair bir şeyler geçmişti... Saygılar...


    Soru 652 : YAKLAŞIK ÜÇ YILDIR EVLİYİM . EVLİLİĞİMİM İLK AYLARINDA BİR GEBELİK GEÇİRDİM VE DÜŞÜK YAPTIM.DAHA SONRA ADET DÜZENSİZLİĞİM BAŞLADI POLİKİSTİKOVER TEŞHİSİ KONDU İLK AYLA BEBEK İSTEMEDİĞİMDEN TEDAVİ İÇİN DOĞUM KONTROL İLAÇLARI KULLANDIM ÇOK KİLO ALDIM. BEBEĞE KARAR VERİĞİMDE YİNE BİR TAKIM İLAÇLARLA YAKLAŞIK 6 AY SONRA GEBE KALDIM. FAKAT 3 AYLIKKEN DIŞ GEBELİK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM.AMELYATLA MÜDAHALE EDİLDİ VE BU ARADA OVERİMDE TEMİZLENDİ. AMELYATTAN SONRVA2 AY DÜZENLİ ADET GÖRDÜM. 3.AYDA YİNE ADET GÖRMEDİM.BİR ANDA KOLLARIMDA YÜZÜMDE VE GÖBEĞİMDE UZUN UZUN TÜYLER ÇIKMAYA BAŞLADI. TEKRAR DOKTORUMA BAŞVURDUĞUMDA BANA DAHA ÖNCEDENDE KULLANMIŞ OLDUĞUM FARLUTALI BAŞLADI. VE ŞU AN KULLANIYORUM. TÜYLERDEKİ ANARMALLİK DEVAM EDİYOR. BEN ÇOK KORKUYORUM. BEBEK İSTİYORUM. BU YAŞANANLAR ESNSINDA 20 KİLO KADAR ALDIM. VE NE YAPARSAM YAPAYIM ZAYIFLAYAMIYORUM.BUNLAR PSİKOLOJİMİDE ETKİLİYOR. SİNİRLERİM BOZUK VE DOKTORUMUN RAHTLIĞI BENİ DELİ EDİYOR.BANA SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY BEBEK PROBLEMİMİM OLMAYACAĞI DİĞER ŞEYLERİMLE İLGİLENMİYOR. VE KİLO VERMEM GEREKTİĞİNİ SÖLÜYOR ŞU AN 100 KİLOYUM. BOYUM 1.78 DOKTORUM DOÇENT NE YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIMEDİN.

    Rumuz : DERYACevap Tarihi : 05.08.2003

    Cevap : Sevgil Derya, Doktorunuzun rahatlığı sizi rahatsız ediyorsa bunu ona söylemeniz, yaşadıklarınızı ciddiye aldığınızı ve bunu ondan da beklediğinizi söylemeniz en güzeli. Sizin özel doktorunuzu seçme özgürlüğünüz var. Belki doktorunuz da hasta seçme özgürlüğünü kullanır ve sizi istemez. Her neyse; Bunu yapamıyorsanız ya da yapmak istemiyorsanız başka bir hekime gidin. İç hastalıkları, Endokrin ve Jinekoloji uzmanlarının birlikte çalışmasına ihtiyacınız var. Aşırı kilo tüylenme çocuk sahibi olmakta zorlanma... Hepsi birbiri ile bağlantılı bir hastalığın belirtisi olabilir. Kilo vermeniz konusunda size belki bir de akapunktur yöntemi yardımcı olabilir. Ama sizin iradeniz ve sağlıklı yöntem öğrenmeniz en başta gerekeni. Saygılarımla..


    Soru 651 : 27 yasında bekar bayanım.21 günde bir adet görüyorum.5 gün sürüyor ancak 2.3 günler cok siddetli kanamalar beni rahatsız ediyor.bu nedenle jinekologa gittim.klinik muayenesinde rahim geriye dönük vede hafif mantar enfeksiyonu var dedi.vaginal usg de ise endometrium 9 mm cıktı ve biopsi istedi.usg yapıldıgında adetime 4 gün vardı yani luteal (sekresyon)fazıydı.bu fazda 9 mm normal mi?adetim bittikten sonra usg de kac mm endometrium olmalı?normal kabul edilen aralık nedir? ara kanamalarım yok.kürtaj da oldım.oral kontraseptifde kullanmıyorum.sigarada kullanmıyorum.obez de degılım herhangi bir sistemik rahatsızlıgımda yok.hormon tahlilleride doktor normal dedi.sizce benim gibi vakalarde biopsi %100 endikemi?tesekkürler..

    Rumuz : rumuzlarbitmişCevap Tarihi : 05.08.2003

    Cevap : http://www.saglikonline.net/konuac.asp?konu=4


    Soru 650 : 27 yasında bekar bayanım.21 günde bir adet görüyorum.5 gün sürüyor ancak 2.3 günler cok siddetli kanamalar beni rahatsız ediyor.bu nedenle jinekologa gittim.klinik muayenesinde rahim geriye dönük vede hafif mantar enfeksiyonu var dedi.vaginal usg de ise endometrium 9 mm cıktı ve biopsi istedi.usg yapıldıgında adetime 4 gün vardı yani luteal (sekresyon)fazıydı.bu fazda 9 mm normal mi?adetim bittikten sonra usg de kac mm endometrium olmalı?normal kabul edilen aralık nedir? ara kanamalarım yok.kürtaj da olmadım.oral kontraseptifde kullanmıyorum.sigarada kullanmıyorum.obez de degılım herhangi bir sistemik rahatsızlıgımda yok.hormon tahlilleride doktor normal dedi.sizce benim gibi vakalarde biopsi %100 endikemi?tesekkürler..

    Rumuz : rumuzlarbitmişCevap Tarihi : 05.08.2003

    Cevap : Sevgili rumuzlarbitmiş, Bir bayanda adet dışı kanamalar veya adet kanamalrının şiddetli olması durumunda biyopsi endikedir. Bekar kişilerde(bakire ise) belki bir iki ilaç denemesi yapılabilir. Endometriumun USG ile 9 mm olması sizi korkutmasın. 27 yaşında biyopsid kanser beklenmez. Ancak hiperplazi gibi, tedavisi olan (belki uzun süre ilaç kullanmanızı gerektirecek) bir tanı sizin için hayli yararlıdır. Hoşçakalın


    Soru 649 : merhaba, bir tomografi merkezinde yapılan ultrason ve röntgen sonuçlarının raporunu aynen yazıyorum; .... Hastanın ALT ABDOMEN USG incelemesinde: Uterus 59X70X79 mm boyutlarında olup sola deplese yapıdadır. uterus corpusu tama yakın kısmı ile heterojen eko yapısı göstermektedir.Corpus sağ anterolateralinde yaklaşık 41X49 mm boyutlarında ölçülen, mikrokalsifikasyonlar içeren hetorejen hiperokoik alan dikkati çekmektedir. mesane konturları tabi, duvar kalınlığı normal sınırlarda, perivesikal yağlı dokular açıktır. pelvik damarsal yapılar tabiidir. iliak ve inguinal bölgede patolojik boyutta lenf nodu saptanmadı. pelvik bölgesinde serbest mayi görülmedi. SONUÇ: Sola deplese Uteru, uterus corpusunda heterojen eko yapısı, uterus corpus sağ anterolateralinde yaklaşık 41X49 mm boyutlarında ölçülen mikrokalsifikasyonlar içeren hetorejen hiperekoik alan (myoma uteri), ..... yukarıdaki rapor tanı konulup ilaç tedavisine başlanıp, kanama ve ağrılarkesildikten sonra yapılan ultrasonun sonucunda yapılmıştır. bu sonuca göre hastanın ameliyat ile myomun alınması gerekirmi, alınmassa ileride ne gibi sonuçlar doğurur, alınırsa ne gibi sonuçları olur, ameliyatla bu myomdan tamamen kurtulurmuyum, yoksa tekrar oluşurmu, bu konuda çok ciddi endişe ve korku duyuyorum, eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla...

    Rumuz : casabilancasCevap Tarihi : 05.08.2003

    Cevap : Sevgili casabilancas, Myomun ameliyat endikasyonları ilgili konuda işlenmişti. (http://www.saglikonline.net/konuac.asp?konu=8 ) Tomografi bir kez daha myoma uteri tanısında USG den daha fazla işe yaramadığını göstermiş oldu. Myom alınması ameliyatlarında uterus alınmazsa tekrarlama % 50 civarındadır . Myom için çok endişelenmeye gerek yok. Klinik olarak iyi huylu kitlelerdir. Yakınma yoksa, büyüme devam etmiyorsa sanırım ameliyata da gerek olmaz. Saygılarımla....


    Soru 648 : Günaydın Korunmasız bir ilişkiden sonra eşime sıvı kremsi kokusuz bir sıvı bulaşıyor Normal zamanda akıntım yok. Çocuk istiyoruz korunmuyoruz bununla ilgisi olabilir mi?Yani bu şeyler sperm olabilir mi çünkü ilişkiden hemen sonra eşim hemen kendini çekmiyor. Bunları yazarken utanıyorum kusura bakmayın . Muaynede mantar türü birşey çıkmadı. SSK hastanelerinde doktorlar ne yazıkki açıklama yapmıyorlar.Acaba bu kremsi şey hamile kalmamda sorun yaratır mı teşekkür ederim. Mantarın belirtilerinde akıntı, kaşıntı olması gerekmez mi? Sorunlarımı anlatmaya çalıştım. Yanlış birşey yazdıysam kusura bakmayın ne olur Şimdiden Teşekkür ederim.

    Rumuz : xCevap Tarihi : 01.08.2003

    Cevap : Sevgili x, Eşinize bulaşan vajinal akıntı veya kendi spermleri olabilir. Bunun gebe kalamamakla ilgisi olmadığını sanıyorum. Vajinal akıntı her zaman hastalık göstergesi değildir. Muayene olmuşsanız bence rahatsız olmanız gerekmez. İçiniz rahat etmediyse bir başka hekime daha gitmenizi öneririm. Mantarda her zaman tüm belirtiler bir arada olmayabilir. En iyisi vajinal akıntıdan yapılavak mikroskobik inceleme ile kesin tanı koymaktır. Sağlıkla kalın.


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr