28.05.2024, Salı Bir sayfa geri gitAnasayfaya gitBir sayfa ileri gitFavorilere ekleBu sayfayı yazdır    
 
KHDOGUM
 
  • Soru-Cevap Oku
  •  
    Branşlar :
  • İnfeksiyon
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Kardiyoloji
  • Psikiyatri
  • Genel Cerrahi
  • Estetik ve Plastik Cerrahi
  • Ortodonti
  • Diş Sağlığı
  • Akupunktur
  • Arama
     
    Daha önce sizinle aynı rahatsızlık sorulup cevap verilmiş olabilir. Soru-Cevap bölümünde arayınız.


    Arama yaparken mümkün olduğunca az kelime kullanınız.
     

    DiKKAT :
    Bu sayfalar genel bilgilenme amacına yöneliktir. Tanı ve tedavi için mutlaka bir hekimle doğrudan görüşmelisiniz.


    Soru 616 : merhaba doktor bey, ben histeroskopi oldum. Bunun sonucunda herşeyin normal olduğunu ve gebe kalmam için bir engel olmadığını öğrendim. Sadece doktorum rahimin yapısal olarak biraz ufak olduğunu daha öncede bir gebelik geçirdiğim için bunun sorun olmayacağını söyledi. Sormak istediğim rahimin ufak olduğu elle yapılan muaynelerinde anlaşılmazmıydı? Ve bu ufaklıktan dolayı gebe kalmamda bir sorun çıkarmı benim boyum 1.55 kilon 53 bu benimle yapımla ilgili olabilirmi .Yanıtınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

    Rumuz : düşünmekCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Daha önce gebelik geçirmeniz nedeniyle bunun artık hiç önemli olmadığını sanıyorum.


    Soru 615 : doktor bey histeroskopiden sonra birkaç gün kanama olması normalmidir?ve histeroskopinin yapıldığı ay içinde hamile kalmak uygunmudur?Çünkü antibiyotik kullanıldı

    Rumuz : xxxCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili xxx, Antibiyotik açısından değil ama müdahale sonrası toparlanma için bir adet geçmesi bana daha mantıklı geliyor. Müdahale sonrası bir kaç gün kan gelmesi normaldır. Hoşçakalın


    Soru 614 : 1,5 AYLIK HAMİLEYİM.DÜZENSİZ ADET DÖNEMİM İÇİN DOKTOR TAVSİYESİYLE FARLUTAL HAPI HAMİLE OLDUĞUMU BİLMEDEN TAHMİNEN 15 GÜNLÜK HAMİLE ZAMANIMA KADAR KULLANDIM.DOĞACAK OLAN BEBEĞİN SAKAT KALMA RİSKİ VARMIDIR.BUKONUDAKİ TAVSİYELERİNİZİ İSTİYORUZ.

    Rumuz : KURTCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Kurt, Gebelikte karşılaşılan her şeyin bir riski vardır. Ancak bu riskin çok ya da az olduğunu ancak ilaç yan etki bildirimleri ile veya hayvan deneylerine dayanarak söyleyebiliyoruz. Bu konuyu en iyi bilenler de farmakologlardır. Biz hastanemizde her türlü ilaç kullanımı için hastaları üniversite farmakoloji bölümüne yolluyor ve danışıyoruz. Size de bunu öneririm. http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/ilaclist.asp?ilac=939 adresi bu ilacın gebelikte kullanılmamasını öneriyor. http://www.perinatology.com/exposures/druglist2.htm#Medroxyprogesterone adresindeki site ise ilacın x grubu yani gebelikte kesin kullanılmaması gerektiğini ancak bildirilen yendoğan yan etkisi olmadıını söylüyor. Sağlıklı gebelikler dilerim.


    Soru 613 : 2 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum.Doğum Kontrol haplarının yan etkisi var mı? Bazıları damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıklara yol açtığını söylüyor, diğer yandan bazı hastalıklara (kist gibi) engel olduğu söyleniyor. Bunun hangisi doğru? Ayrıca bir sorum daha olacak: haftaya tatile gideceğim ve adet günüme denk geliyor. Doğum kontrol hapıyla birlikte geciktirici kullanabilir miyim veya adeti geciktirmenin başka bir yolu var mı? Teşekkürler.... Saygılarımla

    Rumuz : PitircikCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Pitircik, Doğum kontrol haplarının kanser yaptığına ilişkin pozitif bir bulgu yok. Daha doğrusu kanser riskini artırdığı düşünülmüyor. Öte yandan yumurtalık kanserlerinin görülmesini azalttığı bildirilmiş. Yumurtalık kistlerinin olmasını da önler. Tatil için haç için iş için adet geciktirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Fizyolojik değil. Güzel tatiller.


    Soru 612 : Merhaba Doktor Bey: Kafama takılan bir kaç soruyu size iletmek istiyorum. Ben yaklaşık 2,5 yıldır evliyim 2 yıl 2 ay korunduktan sonra korunmayı bırakıp(eşim korunuyordu) korunmayı bıraktıktan 3 ayın sonunda yani mart 2003 de hamile kaldım. Doktoruma gittim ve oda idrarımla gelmemi söyledi üsten bakılan ultrosonda bebek görülmedi verahimden bakıldı ve kesesi vardı doktorumda 10 gün geçsin tekrar bakalım dedi ve 10 gün sonra tekrar gittik ve görülmedi yani bebek gelişmemiş ve hamilellik bozulmuş idi. Birinci sorum bozuk gebelik nedir, daha sonraki hamileliklerde tekrar etme riski ne kadardır. İkinci sorum ise kürtaj ile bebeği aldırdık. Kürtajdan ne kadar zaman sonra hamile kalınabilir. Üçüncü sorum ise 03.04.2003 tarihinde kürtaj oldum ve bir hafta sonra kontrole gittim ve dokorum bana 10 mayısa kadar adet olmam gerektiğini söyledi 01 mayıs tarihinde 4-5 gün süren kanamalarım oldu ve kesildi. daha sonra mayısın 12 sinde adet oldum. Haziran ayına gelince 01 haziran da yine hafif kanamalarım oldu ve 11 hazirana kadar sürdü ve 12 haziranda karnımın ağırmasıyla birlikte adet kanamam başladı. Sizce bu kanamalar normalmi kürtajdan sonra olurmu. Şimdiden teşekkürler.

    Rumuz : BBCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili BB, 1-Yumurtlaması olan 100 kadın izlense, bunların 60 ı kan testiyle belirlenebilen gebeliği yakalasa, ancak 40 kadarı doğum yapıp bebeğini kucağına alabilir. Yani her oluşan gebelik sağlıklı değildir. Sağlıksız olan çoğu gebelik de bir biçimde gelişememekte atılmaktadır. Yani bunu düşük olarak da kabul edebilirsiniz. İlk kez düşük yapan bir kadının sonraki gebeliklerinde tekrarlama olasılığı, hiç gebe kalmayan bir kadınla aynıdır. 2-Küretajdan sonra hemen ilk ay dahi gebe kalınabilir. Gebe kalınmaması gereken özel durumlar varsa zaten bunu hekimleriniz size söyleyecektir. 3-Adet düzeniniz normal değil. Bu konuda yeniden muayene olmanızda yarar var. Sağlıklı bir yaşam ve gebelik dilerim. Hoşçakalın.


    Soru 611 : patolojik tanı, komplexs atipsiz(adenomatöz)hiperplazi,endometrikum.Bu raimden alınan ve biyopsi yapılan parcanın tahlil sonucu. doktorun oönerisi rahimin alınması yönünde.Siz bu durumda ne önerirdiniz.

    Rumuz : tarçımCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Tarçım, Ben de aynısını önerirdim. Siz aksine ısrar ederseniz ilaç verir sonra sizi sık izler ama sık sık biyopsi yenilenebileceğini de söylerdim. Hekiminiz sizi kanser riskinden korumak için bu öneride bulunmuş - ki bence de yerindedir.- Sağlıklı korkusuz yaşayın.


    Soru 610 : kemik yoğunluğu 0-17 olması normalmıdır? yaşın kırk tenim açık açık kumral sarıya yakın

    Rumuz : eylülCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Eylül, Bu sorunuzu Fizik Tedavi Uzmanı arkadaşlara yönlendirmenizi öneririm. Kas iskelet sistemi hastalıkları hakında bilgileri bizden daha fazladır. Güzel kalın.


    Soru 609 : merhaba,ben 32 yasinda ikinci evliligi iki sene once yapmis bir bayanim.ilk evliligimden 9 yasinda bir oglum var.ikinci esiminde ilk evliliginden 5 yasindan kizi var.yaklasik bir senedir cocuk sahibi olmak istiyoruz.gecen hafta yaptirdigim kan tahlili sonucu prolaktin (prl 717 mIU/L R 2 T 95)yuksek oldugunu soylediler simdi parlodel diye bir ilaca baslamami istiyorlar.bu ilac tedavisi yeterli olabilirmi hamile kalmama,bu prolaktinin yuksek olmasinin sebebi nedir?(cok stresli bir isim var) tesekkurler

    Rumuz : dubaiCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Dubai, Prolaktin bir hormon olup, bunu salgılayan bez hipofizdir. Bu bölgenin hastalıkları, stres, bazı ilaç kullanımları prolaktin seviyesini yükseltebilir. Yüksek PRL seviyeleri gebe kalmayı engelleyebilir. Tedavi ile muhtemelen gebe kalmanız sağlanabilir. Gebe kaldığınızı anladıktan sonra da ilacı bırakırsınız. Ne dersiniz işlerimizin bu kadar stresli olmamasının yolları var mı? Mutlu kalın.


    Soru 608 : Merhaba. 2,5 yıllık evliyim.Çocuğum yok.1,5 sene önce adet görmemeye başladım. 3-4 ay bekledikten sonra doktora gittim. Farlutal kullanarak adet gördüm ve hormon tahlilleri yaptırdım. Hepsi normal çıktı ve doktorum bana strestden olduğunu söyledi.2 ay kadar düzenli adet gördükten sonra tekrar kesildi. Bu sefer oluruna bıraktım ve 4 ay bekledim. Ancak bu durum bana çok sıkıntı veriyordu. (Ateş basması, sinirlilik, damarlarımın şişmesi gibi) Ben kendim Farlutal aldım ama bu sefer adet görmedim. bir 5 ay daha bekledim ve başka bir doktora gittim. Yine Farlutal verdi ve yine olmadı. Bu sefer başka bir ilaç verdi ve ben adet gördüm. Hormon tahlilleri yaptırdım.Ancak hastanenin makinası bozuk olunca, 6 tahlilden ikisinin sonucunu alabildim. (FSH:0,6, Testerestoren:0,2) Bu tahlilleri Adetimin 3.günü yaptırdım. Doktorum sadece bu iki değere bakarak yumurtlama yetmezliği olduğunu söyledi. Ben pek doğru bulmadım. Diğer değerlere bakmadan teşhis koymuştu. Şu an yine Farlutal verdi. Adet gördükten sonra 3.gün ovulasyon uyarıcı bir ilaç kullanmaya başlayacağım. Bu konudaki düşüncülerinizi söylerseniz çok sevinirim. Bu iki değerle bu teşhis konabilir mi? Daha önce adet görürürken de bende yumurtlama yetmezliği olabilir mi? Bu arada 164 cm boyunda 43,5 kiloyum.Düşük kilolu olmamın da etkisi olabilirmi? Teşekkürler

    Rumuz : HAYATCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : Sevgili Hayat, Doktorun bilgisi dışında ilaç alıp kullanmakla bir riski göze almış oluyorsunuz. Eczaneler kamuya ait olsaydı hiç bir eczacı size o ilacı satmazdı. Yaptırdığınız testlerden FSH hayli düşük. Bu ya mevcut bir gebelik nedeniyle ya da beyinden bu hormonu salgılayan merkezin iyi çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. FSH değerini düşüren sebeplerden birisi de anoreksia nervoza denilen aşırı açlık zayıflıktır. Eğer yiyememe gibi bir sorununuz varsa belki psikiyatri hekimleri de size bu konuda yardımcı olabilir. Bizim hormon tedavisiyle adetlerini düzene sokamadığımız ancak psikiyatri tedavisi sonrası kendiliğinden sorunları ortadan kalkan hastalarımız oldu. Daha önce adet görürkenyaşamın herhangi bir döneminde yumurtlama bozulabilir. Hoşkalın


    Soru 607 : .smear sonucum bening hücresel değişikler (kanser olmadığını biliyorum ama ne olduğunu bilmiyorum)erezyon ve bakteriyel vajinites maturasyon indeksi 10/60/30 acaba bu vajinit uterus over ve tüplara zarar vermiş olabilir mi rahim fiilmi çektirmeli miyim. ultrasonda da venöz gölcükler görüldüğü yazıyor. Bunlar anlayamadıklarım.Anladıklarım ise 1 senelik evliyim ve çocuğumuz olmadı malesef sebep büyük ihtimalle prolaktinin normalin üç katı olması ve stres.Bana ne tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler

    Rumuz : deryaCevap Tarihi : 19.07.2003

    Cevap : .Smear sonucunzda benign (iyi-kötü olmayan) hücresel değişiklikler çıkması iyi bir şeydir. Erzeyon rahim ağzındaki yarayı tanımlamakta kullandığımız bir sözcük. Ancak erezyon tanısı smear ile değil de klinik muayene ile konması gereken bir tanıdır. Smear sonucunu yorumlayan patolog gördüğü hücre tipi nedeniyle bu tanıya gitmektedir. Bence bunu smear ile söylemek tam doğru değil. Vajinit nedeniyle tüplerin yumurtalıkların hemen zarar görmesi beklenen bir şey değil. Ultrasondaki venzö gölcükleri yorumlayamayacağım. Rahim filmi kısırlık araştırması için gerekiyorsa çekilir. Ancak prolaktin (süt hormonu) yüksekliği varsa belki hekiminiz önce bunu kontrol altına almayı tercih edebilir. Sanırım hekiminize güvenip adım adım bu araştırmalara ve tedaviye devam edilmesi en uygun olanı. Sağlıkla kalın.


    Bulunan Soru-Cevap Sayısı: 594 Adet
    Sayfa No :   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
    . ..Anket.. .
    Her branş için soru-cevap bölümü bulunmaktadır. Soru-Cevap bölümünü takip ediyor musunuz?
    Her gün
    Her hafta
    Arasıra
    Hayır



     
     
    ©2001 GülNet İnternet Hizmetleri - info@gul.net.tr